utorak, 14. lipnja 2011.


KOSI JE POTREBNA ZAŠTITA U LJETNIM MJESECIMA

 

Najveća oštećenja na vašoj kosi događaju se upravo u ljetnim mjesecima. Morska sol, visoke temperature, bazeni, vlaga, vjetar i UV zračenja najveći su neprijatelji kose, stoga je sačuvajte prirodnim preparatima.

Vjerujemo da ste upoznati koliko je UV zračenje loše za vaše zdravlje i kožu, a znate li da ono isušuje i uništava i kvalitetu vaše kose? Iako je vlas sastavljena od neživog tkiva, sunčevo zračenje ugrožava protein koji gradi dlaku i melanim koji daje boju i štiti je od zračenja. Iz istog tog razloga, kosa u ljetnim danima postaje izuzetno krhka, lomljiva, svjetlija i jako se teško raščešljava.

Stoga prije odlaska na plažu svakako kosu zaštitite preparatom s zaštitnim faktor te je svakodnevno perite blagim šamponima na prirodnoj bazi. Jednom tjedno, ako je ikako moguće, nahranite kosu maskom. Dobro je poznato da morska sol prirodno kovrčavu kosu još više čini kovrčavijom i da mnogi upravo iz tog razloga kosu ne ispiru pri dolasku s plaže, što je za kosu teški napad.

Kako nam ljeto polako dolazi osjećamo se sve opuštenije i raspoloženiji smo. Želimo izgledati prekrasno da pokažemo svima koliko se dobro osjećamo. Kosa je vrlo bitan dio našega izgleda, dati ćemo vam par savjeta što treba s njom raditi i što ne. 

Tokom ljeta najbitnije je da vaša kosa izgleda zdravo i njegovano, tako da je vrlo bitno da je zaštite od sunca i nakon dolaska s kupanja, da je nahranite vitaminima kako ne bi brže pucala.

Ako razmišljate o boji kose preporučamo vam da za ljeto odaberete svjetlije nijanse koje će izgledati kao da vam je sunca posvijetlilo kosu. Također na svjetlijoj farbi se kasnije vidi izrasti, a farba će vam preko ljeta trajati kraće upravo zbog sunca i čestog kupanja.

Po pitanju frizura ljeto je idealno doba da uvijek izgledate kao da ste baš došli s plaže,a i to je hit frizura ove sezone. Savjetujemo vam da ili s ručnikom napravite kosu da izgleda valovito, ili s viklerima da joj date par lokni.

Nikako vam ne preporučamo pretjerano korištenje gela i laka koje ća dati vašoj kosi nezdravi izgled. Ljeto je idealno za prirodni look, koji može biti jako elegantan i seksi.


Nema komentara:

Objavi komentar